Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

FI:s sanktionsprövning av SEB skjuts upp i sviterna av corona

Nyheter
Publicerad: 2020-03-26 08:16
Finansinspektionens chef, Erik Thedeén. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

FI skjuter upp granskningen av SEB:s styrning och kontroll av åtgärder mot penningtvätt på grund av omprioriteringar i sviterna av Corona.

Finansinspektionen meddelar att myndigheten senarelägger det beslut som ska avsluta den pågående sanktionsprövningen i undersökningen av Skandinaviska Enskilda Banken AB:s (SEB) styrning och kontroll av åtgärder mot penningtvätt.

Omprioriteringar

Planen var att FI skulle kommunicera utfallet av sanktionsprövningen s i april 2020. FI planerar nu att fatta detta beslut i juni.

Bakgrunden till att FI senarelägger detta beslut är effekterna av coronavirusets spridning och de omprioriteringar som detta lett till inom FI, framgår det av ett pressmeddelande.

Samarbeten

FI:s undersökning av SEB:s styrning och kontroll av åtgärder mot penningtvätt i dotterbolagen i Baltikum genomförs i samarbete med tillsynsmyndigheterna i Estland, Lettland och Litauen.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.