Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

FI:s generaldirektör Erik Thedéen till Vinnovas styrelse

Nyheter
Publicerad: 2021-11-11 08:57
FI:s generaldirektör Erik Thedéen. Foto: Anders Wiklund /

Erik Thedéen kommer att ingå i Vinnovas styrelse från och med den 1 januari 2022. Det framgår av ett pressmeddelande från FI.

Finansinspektionen meddelar under onsdagen att myndighetens generaldirektör Erik Thedéen kommer att ingå i Vinnovas styrelse från och med den 1 januari 2022. Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet som står under Näringsdepartementet. 

Andra uppdrag

Erik Thedéen är generaldirektör för FI sedan 21 oktober 2015. Han är också ordförande i Ioscos arbetsgrupp för hållbar finans (Task Force on Sustainable Finance). Iosco är den internationella organisationen för värdepapperstillsyn.

Han är även ledamot i förvaltningsstyrelsen för Esma, den europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten samt ledamot i regeringens kommitté för teknologisk innovation och etik (Komet).

Tidigare uppdrag

Erik Thedéen har tidigare varit vd för KPA Pension, statssekreterare på finansdepartementet, vd för Stockholmsbörsen, strateg på Brummer & Partners, vice riksgäldsdirektör, ränteanalytiker på JP Bank och handlare/analytiker på Riksbanken.

Erik Thedéen är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.


Dela sidan:
Skriv ut: