Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Finansmannen Gustaf Douglas har gått bort

Nyheter
Publicerad: 2023-05-04 07:21
Gustaf Douglas, ägare av investmentbolaget Latour. Familjen Douglas med familj äger 77,8 procent av aktierna och 80,2 procent av rösterna i bolaget. Foto: Jessica Gow / TT

Finansmannen och grundaren av investmentbolaget Latour, greve Gustaf Douglas är död. Det beskedet lämnade investmentbolaget sent under onsdagseftermiddagen.
”Gustafs framgång som en av Sveriges stora globala industribyggare genom tiderna är odiskutabel”, skriver bolaget.

Det var under onsdagseftermiddagen som investmentbolaget Latour meddelade att dess grundare finansnestorn Gustaf Douglas har gått bort, 85 år gammal.

”Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet att Latours grundare Gustaf Douglas stilla insomnat idag. Det är svårt att med ord beskriva vilken fantastisk medmänniska Gustaf var. Med genuint intresse för verksamheten och inspirerande sätt att uttrycka sig engagerade han medarbetare på alla nivåer i de företag han verkade i”, skriver Latour i pressmeddelandet.

Vidare skriver Latour att ”Gustafs framgång som en av Sveriges stora globala industribyggare genom tiderna är odiskutabel. Hans gärning lever nu vidare i alla de företag han varit med om att bygga, inte minst genom den långsiktiga hållbara företagskultur som lever vidare i Latours alla bolag. Gustaf var alltid före sin tid”.

Sönernas tur att ta över framgångssagan

Gustaf Douglas söner Carl och Eric Douglas står näst i tur att ta över sin pappas framgångssaga. De båda sitter redan med i Latours styrelse.

Carl Douglas är också vice ordförande i Assa Abloy och Eric Douglas i belysningskoncernen Fagerhult.

Gustaf Douglas var största ägare i bland annat Assa Abloy och Securitas. Han var även en av Sveriges rikaste personer. Enligt den amerikanska tidskriften Forbes uppdaterade miljonärslista var han på onsdagen värd 6,6 miljarder dollar.


Dela sidan:
Skriv ut: