Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Finansinspektionen varnar: Bedragare påstår sig ringa från FI

Nyheter
Publicerad: 2022-09-23 07:47

FI varnar för att bedragare just nu kontaktar konsumenter och påstår sig ringa från FI. Konsumenten erbjuds hjälp med att få tillbaka pengar som tidigare investerats

Finansinspektionen meddelar under torsdagen att myndigheten fått veta att bedragare just nu kontaktar konsumenter och påstår sig ringa från FI.

Konsumenten erbjuds hjälp med att få tillbaka pengar som tidigare investerats. Även personer som inte investerat har blivit kontaktade, med erbjudande om hjälp eller stöd. Bedragaren skickar även mejl, där FI:s logotyp används och felaktiga kontaktuppgifter uppges.

Finns inget räddningsprogram

”FI har inte något räddningsprogram och vi hjälper inte till med återbetalningar för personer som förlorat pengar i investeringsbedrägerier. Om du blir kontaktad ska du aldrig starta ditt bank-id eller din bankdosa på uppmaning av den som ringer. Ta heller inte emot hjälp att logga in på banken tillsammans med bedragaren för att på så sätt få tillbaka pengar. Råkar du som konsument ut för ett investeringsbedrägeri ska du alltid göra en polisanmälan”, skriver FI på sin hemsida.


Dela sidan:
Skriv ut: