Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

FI varnar för riskabla produkter med kryptotillgångar

Nyheter
Publicerad: 2021-02-22 08:14
Erik Thedéen, generaldirektör Finansinspektionen (FI) Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT / Kod: 10078 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) och Expressen **

Finansinspektionen varnar nu för köp av finansiella produkter som innehåller kryptotillgångar.
”Riskerna är stora och skyddet för dig som konsument är svagt”, skriver FI.

FI har tidigare varnat för riskerna med att handla i kryptotillgångar, som till exempel bitcoin. Nu har FI gjort en kartläggning av marknaden för finansiella instrument som har kryptotillgångar som underliggande tillgång. 

– Produkter som utgår från kryptotillgångar är olämpliga för de flesta konsumenter, om inte alla. Konsumentskyddet är otillräckligt och kryptotillgångar är svåra eller omöjliga att värdera på ett tillförlitligt sätt. Därför vänder vi oss till alla konsumenter med en varning för riskerna kring dessa finansiella produkter, säger FI:s generaldirektör Erik Thedéen.

Risken är stor

”Risken att konsumenter förlorar investerade pengar är stor. Den här typen av produkter omfattas inte heller av samma konsumentskyddsregler som gäller för flera andra typer av investeringar”, skriver Fi och uppger att det är därför myndigheten uppmärksammar konsumenter på riskerna kring köp av finansiella instrument som har bitcoin eller andra kryptotillgångar som underliggande tillgång. 


Dela sidan:
Skriv ut: