Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

FI avslutar undersökning av SEB Trygg Liv

Nyheter
Publicerad: 2020-06-30 07:55
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Finansinspektionen har genomfört en undersökning av Gamla Livförsäkringsbolaget SEB Trygg Livs arbete med alternativa tillgångar. Efter vissa invändningar har bolaget utfört åtgärder som gjort tillsynsmyndigheten nöjd.

Finansinspektionen har genomfört en undersökning av Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv, GLAB, för att utvärdera om företaget följer reglerna för värdering, rapportering och företagsstyrning när det gäller investeringar i alternativa tillgångar. Nu har tillsynsmyndigheten kommit fram till ett beslut.

Alternativa tillgångar

Med alternativa tillgångar avses här sådana tillgångar, exklusive fastigheter, som saknar marknadsnoteringar, är mindre likvida och ofta värderade utifrån modellbaserade antaganden, vilket minskar transparensen.

Invändningar

Finansinspektionen har granskat de strategier och processer som företaget hade för dessa investeringar under åren 2017 och 2018.

Finansinspektionen gjorde under februari och mars 2019 nio platsbesök hos GLAB och företagets tjänsteleverantörer.

FI har haft vissa invändningar mot hur GLAB har hanterat företagets investeringar i alternativa tillgångar. GLAB har mött invändningarna genom att vidta åtgärder för att förbättra sin värderingsprocess. Företaget har bland annat inrättat en enhet för investeringskontroll. Företaget har även vidtagit åtgärder för att stärka sin kontroll av den utlagda verksamheten, av rapporteringen, riskhanteringen och internkontrollen avseende de alternativa tillgångarna.

Under de förhållanden som anges ovan, bedömer Finansinspektionen att undersökningen inte motiverar någon ytterligare åtgärd från myndighetens sida. Ärendet ska därför skrivas av.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.