Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Fastpartners vändning – styrelse föreslår höjd utdelning

Nyheter
Publicerad: 2023-03-13 08:01
Sven Olof Johansson är vd och storägare i Fastpartner.

Fastighetsveteranen Sven-Olof Johanssons bolag Fastpartner föreslog en sänkning av utdelningen men efter ett aktieras vänder nu styrelsen och föreslår en höjning.
Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

I samband med offentliggörandet av bokslutskommunikén den 9 februari meddelade Fastpartners styrelse att förslaget till utdelning uppgick till 0,50 (2,20) kronor per stamaktie av serie A och en utdelning om 2,50 (5,0) kr per stamaktie av serie D.

Förslaget fick D-aktien att rasa med hela 16,3 procent.

Nytt förslag till utdelning

Styrelsen i Fastpartner lämnar nu ett reviderat förslag om utdelning inför årsstämman den 20 april 2023. 

Det reviderade förslaget innebär en utdelning om 1,0 kronor per stamaktie av serie A och en utdelning om 5,0 kronor per stamaktie av serie D.

”Efter offentliggörandet av Fastpartners bokslutskommuniké 2022 den 9 februari 2023 har Fastpartner mottagit frågor avseende styrelsens tidigare förslag till utdelning”, framgår det av pressmeddelandet.

”Fastpartners styrelse har noggrant övervägt de frågor och synpunkter som mottagits kring utdelningsförslaget, samt vägt detta mot bolagets position och intressen och har som en konsekvens av detta beslutat att lämna ett reviderat förslag till utdelning, innebärande en utdelning om 1,0 kr per A-aktie och 5,0 kr per D-aktie i bolaget”, skriver bolaget vidare.

Kreditrating av betydelse

Samtidigt uppger Fastpartner att det är av strategiskt intresse för bolaget att bibehålla bolagets kreditrating på Investment Grade-nivå, vilket motiverade styrelsens tidigare förslag till utdelning. 

”Bolaget har sedan bokslutskommunikén 2022 publicerades fortsatt arbetet med att förstärka balansräkningen för att förbättra förutsättningarna för bolaget att bibehålla sin kreditrating på Investment Grade-nivå”, framgår det vidare.


Dela sidan:
Skriv ut: