Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Fastator startar ett nytt joint venture-bolag

Nyheter
Publicerad: 2021-04-23 08:11
Knut Pousette, nytillträdd vd för Fastator.

Fastator startar ytterligare ett fastighetsbolag tillsammans med Broadgate Asset Management.

Fastator etablerade nyligen det helägda dotterbolaget Vivskä, ett fastighetsbolag med inriktning mot lager och lättindustri, med initialt 800 miljoner kronor i kapital. Nu skapar Fastator ytterligare ett fastighetsbolag.

Fastator har ingått avtal om att starta ett nytt joint venture-bolag. Fastator kommer att äga 50 procent och Broadgate Asset Management kommer att äga 50 procent.

Broadgate ska sköta den operativa verksamheten

Broadgate Asset Management, som är verksamt på den nordiska marknaden, arbetar med fastighetsinvesteringar. Bolaget kommer driva den operativa verksamheten avseende transaktioner, förvaltning och hållbarhetsfrågor genom ett förvaltningsuppdrag.

”Joint venture-bolaget har ambitionen att vara ett transaktionsintensivt fastighetsbolag, där Broadgate Asset Management arbetar aktivt med att identifiera och förvärva kommersiella kassaflödesfastigheter som efter utveckling och renodling passar in i Fastators innehavsbolag”, framgår det av pressmeddelandet.

Förvärv redan gjorda

Joint venture-bolaget har tecknat avtal om förvärv av fastigheter i Västerås och Umeå med ett totalt fastighetsvärde om 357 miljoner kronor. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 35 000 kvadratmeter och totala hyresintäkter om cirka 30 miljoner kronor.

– Fastators mål är att visa högre tillväxt än vad fastighetsmarknaden generellt presterar. Nu växlar vi upp förvärvstakten med kapital och transaktioner samt ytterligare ett samarbete. Det nya bolaget är tänkt att växa med minst en miljard kronor per år, kommenterar Knut Pousette, Fastators VD.


Dela sidan:
Skriv ut: