Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Fastator har emitterat obligationer om 1 miljard kronor

Nyheter
Publicerad: 2020-09-15 08:05
Björn Rosengren, ordförande, Joachim Kuylenstierna, vd, Carl Bildt styrelseledamot.

Fastator har tagit upp två seniora icke-säkerställda obligationslån om totalt 1 miljard kronor. Emissionen övertecknades kraftigt, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Fastator har tagit upp två seniora icke-säkerställda obligationslån. Det ena obligationslånet uppgår till 500 miljoner kronor, har en löptid om tre år och en rörlig ränta om stibor tre månader plus 6,50 procent. Det andra obligationslånet uppgår till 500 miljoner kronor under ett ramverk om totalt 700 miljoner kronor, har en löptid om fyra år och en rörlig ränta om stibor tre månader plus 7,00 procent.

övertecknades kraftigt

Fastator avser att ansöka om upptagande till handel av de nya obligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista.

Enligt bolaget möttes emissionen av en stark efterfrågan från främst nordiska institutionella investerare och övertecknades kraftigt.

Emissionslikviden avses primärt användas till refinansiering av det befintliga obligationslånet om totalt 700 miljoner kronor med förfall i oktober 2021 samt till gruppens löpande verksamhet.

Rådgivare

Nordea, Pareto Securities och Swedbank har gemensamt agerat arrangörer och så kallade bookrunners i samband med en emissionen av de nya obligationerna. Gernandt & Danielsson Advokatbyrå har agerat legal rådgivare.

– Fastator genomförde en rejält övertecknad nyemission förra veckan, och denna vecka gör vi nya obligationer. Lägre ränta, friare ramar och mer kapital gör oss mycket starka inför vår fortsatta tillväxt i våra intressebolag. Tillväxten kommer ske snabbare än tidigare och resultat av arbetet kommer synas inom kort. Till nytta för både aktieägare och obligationsinnehavare. Vårt intressebolag Offentliga Hus marscherar mot börsen med bestämda steg. Vi ser fortsatt enorm tillväxt i Offentliga Hus varav noteringen av aktien är ett viktigt delmål, kommenterar Joachim Kuylenstierna, VD Fastator.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.