Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Fängelse för falsk Facebooksida står fast

Nyheter
Publicerad: 2011-07-26 07:30

En 45-årig man dömdes i tingsrätten till ett års fängelse för en rad brott, däribland dataintrång, grovt förtal och överträdelse av besöksförbud.

Han ålades även att betala totalt drygt 180 000 kronor i skadestånd till fem målsägande.

Hovrätten ändrade senare domen endast genom att bedöma samtliga förtalsbrott som grova och ogilla ett åtal för överträdelse av besöksförbud.

Mannen hade bland annat lagt upp en falsk Facebooksida för en kvinna med bilder och information av känslig natur. Han hade också satt upp lappar med kränkande innehåll på hennes barns skola samt skickat ett stort antal meddelanden och bilder av kränkande art till hennes familj, bekanta och kollegor.

Mannen överklagade på nytt, men Högsta domstolen beslutar nu att inte meddela prövningstillstånd. Hovrättens avgörande står därmed fast.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.