Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Familjen Lundin säljer anrika auktionshuset Bukowskis

Nyheter
Publicerad: 2022-01-11 11:46
Auktionshuset Bukowskis. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX / Kod 30142 ** OUT DN (även arkiv) **

Nordens största auktionshus Bukowskis får ny ägare. Familjen Lundin säljer verksamheten till det riskkapitalägda auktionshuset Bonhams. Finansiella villkor delges ej. 

Det globala auktionshuset Bonhams har förvärvat Bukowskis, Nordens största auktionshus. Finansiella villkor delges ej av pressmeddelandet.

Bukowskis är ett historiskt varumärke. Bonhams förvärv av ett så framgångsrikt auktionshus är en viktig del av vår strategi för att främja utvecklingen av Bonhams till att bli en digital ledare och en verkligt global aktör med en balanserad närvaro i USA, Europa och Asien. Vi är glada över att välkomna Louise Arén och hela Bukowskis team till Bonhams familjen, säger Bruno Vinciguerra, VD Bonhams.

Digital transformation

Bukowskis grundades 1870 och under de senaste åren har Bukowskis genom digital transformation stärkt sin position och internationella närvaro. Idag har Bukowskis.com över en miljon unika besökare månatligen och under 2021 sålde Bukowskis 11 av de 15 dyraste föremålen på den svenska marknaden. Resultatet inkluderar flertalet prestigefulla samlingar samt rekordförsäljningen av Anders Zorn, ”Söndagsmorgon”, vilket är det bäst betalda svenska konstverket någonsin sålt på auktion. Utöver Live auktioner för Fine Art i Bukowskis lokaler i Stockholm, når Bukowskis ut globalt genom sin app och digitala plattform. 

Bonhams är riskkapitalägt

Auktionshuset Bonhams förvärvades av det Brittiskt-baserade private equity-företaget Epiris i september 2018. Sedan dess har det gjorts betydande investeringar på Bonhams inom digitalisering, marknadsföring och rekrytering. För att stärka sin europeiska närvaro ytterligare öppnade Bonhams ett nytt auktionshus i Paris på Rue de la Paix 2021.

– Vi är mycket glada över att välkomna Bukowskis till Bonhams. Verksamheten har byggt upp en otroligt stark position i Norden och vi ser enorma möjligheter för både Bukowskis och Bonhams i detta förbund: större internationell räckvidd för det förstnämnda, större europeisk skala och närvaro för det senare. Vi ser fram emot att tillsammans med Louise och hennes team utveckla Bukowskis ytterligare, Owen Wilson, Partner Epiris.


Dela sidan:
Skriv ut: