Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Eurojust får lagra bevis om krigsbrott – ”stor vinst för Sverige”

Nyheter
Publicerad: 2022-05-24 10:31
Evin Incir, Europaparlamentariker för (S)

Europaparlamentet har gett grönt ljus till nya regler som ger Eurojust, EU:s byrå för straffrättsligt samarbete, möjlighet att förvara och analysera bevis kopplade till misstänkta krigsbrott, folkmord och brott mot mänskligheten. Regeländringarna har drivits på av det pågående kriget i Ukraina och den svenska Europaparlamentarikern Evin Incir (S), som företrätt parlamentets socialdemokratiska grupp i förhandlingarna, är övertygad om att även svenska åklagare kommer att kunna dra nytta av dessa. - Det är en stor vinst för Sverige då även svenska åklagare kommer kunna få hjälp av Eurojust i pågående förundersökningar om krigsförbrytelser.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.