Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

EU-domstolen: Svenska lagen om datalagring hör inte hemma i en demokrati

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2016-12-29 09:37
Tele2:s chefsjurist Stefan Backman har ansvarat för processen mot den svenska staten och får nu rätt i EU-domstolen. Foto: Tele2 och Peter Hoelstad/TT

Tele2 har tagit strid mot den lag som ger tele-operatörerna skyldighet att lagra trafikuppgifter om sina kunders kommunikation så att uppgifterna kan användas av polisen. Tele2 har nu vunnit mot den svenska staten i EU-domstolen som slår fast att den svenska lagen inte går att motivera i ett demokratiskt samhälle eftersom den är ett "synnerligen allvarligt ingrepp" i privatlivet och hotar yttrandefriheten.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.