Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Erik Selin frias från misstankar om folkbokföringsbrott

Nyheter
Publicerad: 2021-04-07 07:27
Erik Selin, vd för Balder, och storägare i Collector.

Efter hot mot Balder folkbokförde sig Erik Selin på kontoret, trots att han egentligen bodde på ett annat ställe. Han åtalades därför för så kallat folkbokföringsbrott. Nu frias han, skriver Göteborgs Posten.

Fastighetsmiljardären Erik Selin åtalades i september 2020 misstänkt för så kallat folkbokföringsbrott då han var skriven på Balders huvudkontor, trots att han egentligen bodde på ett annat ställe. Men under tisdagen valde Göteborgs tingsrätt att fria honom, enligt GP.

I sin dom skriver tingsrätten att Selin visserligen har varit skriven på fel adress, men att denna adress varit just Balders huvudkontor är av avgörande betydelse. Det tyder på att han inte varit ute efter att lura någon.

Hot och trakasserier

Tingsrätten skriver även i domen att trots att han varit skriven på fel adress, så har det inte funnits ”någon beaktansvärd risk för att uppgiften kan få betydelse”.

Tingsrätten skriver vidare att Selin inte ”har haft något annat syfte än att skydda sig själv och sina barn från oönskade besök i bostaden och från hot och trakasserier av olika slag.”

Domstolen påpekar även att han inte har haft någon att tjäna på att skriva sig på kontoret, enligt GP.

Åtgärdat misstaget

Tidigare har Erik Selin att han agerat som han gjort av omsorg för sina nära och kära då det, enligt honom, har förekommit hot mot Balder. Han har fått rekommendationen att skriva sig på kontoret av säkerhetsskäl.

När han blivit varse om att han gjort fel har han åtgärdat misstaget, har han uppgett, enligt GP.


Dela sidan:
Skriv ut: