Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

EQT:s vd tredje största ägaren i nytt riskapitalbolag

Nyheter
Publicerad: 2021-10-11 08:52
Christian Sinding, vd för EQT. Foto: pressbild EQT

EQT:s vd Christian Sinding har gjort en privat investering och äger en tredjedel av det nystartade riskkapitalbolaget Sandwater, enligt Dagens Industri.

Riskkapitalbolaget EQT:s vd Christian Sinding, har genom sitt norska bolag Baggins gått in i det nya riskkapitalbolaget Sandaler som den tredje största ägaren, enligt DI som hänvisar till det norska bolagsregistret.

Sandwater ska ägna sig åt ”venture investments”, det vill säga investeringar i företags tidiga faser, inom och utanför Norden. 

Ingen intressekonflikt

Enligt EQT utgör Christian Sindings investering i Sandwater ingen intressekonflikt i relation till hans roll som vd för EQT.

– Detta är en privat investering inom ramen för Christian Sindings family office-företag Baggins AS. Han har ingen aktiv roll i Sandwater och det föreligger ingen intressekonflikt med EQT:s verksamhet. EQT har inga ytterligare kommentarer utan hänvisar till vd för Baggins AS, uppger Rickard Buch, kommunikationschef på EQT, för DI.

Tydliga ramverk

Anledningen till att det är uteslutet att Sandaler och EQT kan komma att vara intresserade av samma investeringar är att EQT har tydliga ramverk och förankringsprocesser som säkerställer att eventuella investeringar som görs utanför EQT inte konkurrerar med vår verksamhet, uppger Rickard Buch för DI.


Dela sidan:
Skriv ut: