Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

EQT ingår ett nytt avtal med Metlifecare – avbryter domstolstvister

Nyheter
Publicerad: 2020-07-10 13:22
Christian Sinding, vd för EQT. Foto: pressbild EQT

APVG, ett företag som ägs av EQT Infrastructure, har ingått ett nytt avtal om att förvärva 100 procent av Metlifecares aktier. Köpeskillingen uppgår till 20 miljarder kronor.

APVG, Asia Pacific Village Group Limited, ett företag som ägs av EQT Infrastructure, har ingått ett nytt avtal om att förvärva 100 procent av Metlifecares aktier.

Vederlaget på 6 Nya Zeeländska dollar per aktie, motsvarar en total köpeskilling på cirka 3,3 miljarder Nya zeeländska dollar, motsvarande cirka 20 miljarder kronor.

Metlifecare största aktieägare

Metlifecares största aktieägare, NZ Super, som innehar 19,86 procent av Metlifecares aktier, har åtagit sig att rösta för försäljningen.

Metlifecare och APVG har kommit överens om att avbryta domstolstvisterna och lösa alla tvister angående föregående SIA. Parterna bär sina egna kostnader i samband med tvisten.

Pensionärsbyar

Metlifecare är en ägare och operatör av pensionärsbyar som ger vård till mer än 5 600 Nya Zeeländare. Bolaget grundades 1984 och äger och driver för närvarande en portfölj med 25 byar i områden främst belägna på Nya Zeelands övre Nordö.

– Metlifecare är en väl respekterad operatör av högkvalitativa pensionärsbyar känd för att erbjuda exceptionell vård. Metlifecares tillväxtpipeline kommer att påskyndas av EQTs stöd- och investeringshorisont. EQT Infrastructure är nöjd med att NZ Super, Metlifecares största aktieägare och styrelsen stöder det reviderade erbjudandet. EQT vill också berömma Metlifecares personal för de otroliga ansträngningarna att hålla invånarna i Metlifecares byar säkra och friska under denna extraordinära period, säger Fabian Gröne, partner på EQT Partners och investeringsrådgivare för EQT Infrastructure.

Rådgivare

APVG och EQT Infrastructure IV rådgivare är Goldman Sachs, Bell Gully, King & Wood Mallesons, Simpson Thacher & Bartlett, EY och Colliers.

Med denna transaktion förväntas EQT Infrastructure vara 80-85 procent investerad.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.