Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

EQT-fond säljer IFS till TA Assosiates och till systerfonder

Nyheter
Publicerad: 2020-07-14 15:04
Christian Sinding, vd för EQT. Foto: pressbild EQT

EQT:s sjunde fond, EQT VII, säljer mjukvarutillverkaren IFS till dels andra EQT-fonder och dels till TA Associates för ett transaktionsvärde om 3 miljarder euro.

EQT meddelar i dag att EQT-fonden EQT VII säljer IFS till EQT-fonderna EQT VIII och EQT IX men även till private Equity-bolaget TA Associates, vilken blir en majoritetsägare vid transaktionen som har ett värde om 3 miljarder euro.

Av pressmeddelandet framgår det att EQT VII har tillsammans med ledningsgruppen och styrelsen  stöttat IFS:s snabba tillväxtresa, vilket resulterat i en fördubbling av intäkterna till 7,3 miljarder kronor, en fyrdubbling av EBITDA och en ökning av 50 procent av medarbetarbasen under innehavstiden. 

Tilläggsförvärv

”Med EQT VII: s stöd har IFS också gjort flera tilläggsförvärv (inklusive WorkWave och Astea), som i kombination med den organiska tillväxten och investeringen i företagets produktutbud har stärkt IFS ledande position inom FSM”, framgår det av pressmeddelandet.

Under åren har IFS gjort betydande investeringar i sina utvecklingsnav i Sri Lanka där det nu är landets näst största teknikarbetsgivare. År 2019 grundade IFS också IFS Foundation med målet att stödja lokala samhällen och bryta fattigdomscykeln i Sri Lanka.

Rådgivare

IFS: s systerbolag Acumatica kommer inte att säljas som en del av transaktionen och kommer att förbli en EQT VII-investering.

Goldman Sachs och Jefferies agerade som finansiella rådgivare för EQT VII och Arma Partners agerade som finansiell rådgivare för TA Associates.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.