Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

EQT fastställer hard cap för fond till 15 miljarder euro

Nyheter
Publicerad: 2020-09-14 07:48
Christian Sinding, vd för EQT. Foto: pressbild EQT

EQT har fastställt hard cap för dess femte infrastrukturfond till 15 miljarder euro, motsvarande cirka 155 miljarder kronor.

EQT har idag fastställt en så kallad hard cap för kapitalåtaganden från investerare till fonden EQT Infrastructure V på 15 miljarder euro. En hard cap avser en övre gräns för investeringsåtaganden för en fond.

Tidigare aviserat mål

Fondens slutliga storlek beror på resultatet av kapitalanskaffningsprocessen.

EQT har tidigare meddelat att är målet avseende storleken på fonden EQT Infrastructure V är 12,5 miljarder euro, cirka 130 miljarder kronor, och fondens investeringsstrategi och kommersiella villkor förväntas väsentligen vara i linje med föregående fonden EQT Infrastructure IV.

EQT Infrastructure IV gör främst investeringar mellan 100 miljoner euro och 600 miljoner euro i infrastrukturbolag där fonden antingen har kontroll- eller samkontrollpositioner eller på annat sätt kan utöva ett betydande inflytande.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.