Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Hyresgäst förlorar mot hyresvärd – inte bevisat att dörrlås var utbytt

Fastighetsrätt
Publicerad: 2014-09-15 19:40

 

En man hade hyrt en bostadslägenhet av ett bolag men sedan sagt upp hyreskontraktet.

När hyreskontraktet upphörde hade lägenheten inte varit flyttstädad eller tömd på mannens saker och bolaget stämde därför mannen på 8 300 kronor.

Mannen stämde i sin tur bolaget och begärde drygt 29 000 kronor. Mannen hävdade bland annat att han inte kunnat flytta för att bolaget bytt lås på lägenheten tre dagar innan hyrestiden gått ut.

Tingsrätten ansåg att bolaget inte styrkt att låsbyte skett efter hyrestidens utgång samt att det inte var bevisat att bolaget inte varit försumligt. Enligt tingsrätten hade mannen rätt till 1 300 kronor i ersättning för resa men inte till någon ytterligare ersättning.

Domen överklagades till hovrätten som konstaterade att det inte fanns något motiv för att bolaget skulle ha bytt lås i förtid och att mannen inte hade lyckats visa att så var fallet. Domstolen biföll därför bolagets talan.

Mannen dömdes också att stå för bolagets rättegångskostnader om sammanlagt cirka 55 000 kronor.

Högsta domstolen beslutar nu att inte pröva fallet. Hovrättens avgörande står därmed fast.

 

 

Foto: TT 


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.