Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Emelie Moritz ny vd för kryptomäklaren Safello

Nyheter
Publicerad: 2023-03-10 08:33
Emelie Moritz Foto: Safello

Kryptomäklaren Safello Group meddelar att nuvarande vd Frank Schuil har blivit utsedd till styrelseordförande och att Emelie Moritz tillträder positionen som vd.

Safellos nuvarande vd Frank Schuil tar plats som styrelseordförande i kryptomäklaren. Tidigare styrelseordförande Jacob Jacobsson har avgått från sitt ordförandeskap men kvarstår i sitt uppdrag som styrelseledamot under hela mandatperioden.

Frank har varit styrelseledamot i Safello sedan 2013. Han är en serieentreprenör och talare med över 15 års erfarenhet och har innehaft flera rådgivande uppdrag, inkluderat CityLeader för BitAngels, Senior Advisor för Centigo, Advisor för ICON Partners, och Nordic Ambassador för Innovate Finance.

Emelie Moritz, som anslöt till Safello i mars 2022 som operativ chef, tar nu positionen som vd i Safello. Hon har en bakgrund som affärsjurist med erfarenhet from Carnegie Investment Bank och Avanza Bank, och har jobbat inom finansbranschen i mer än åtta år. Emelie Moritz är utbildad jurist från Uppsala universitet och innan hon anslöt till Safello var hon operativ chef för Fondab.

Efterträder medgrundare som vd

Emelie påbörjar sin anställning den 9 mars 2023 då hon efterträder Frank Schuil, som medgrundade Safello 2013 och sedan dess alltså innehaft rollen som VD.

– Emelies operationella excellens​ som är rotad i hennes starka legala bakgrund, tillsammans med ett kommersiellt mindset och passion för krypto gör henne till den ideala kandidaten att ta över VD-rollen. Hon representerar den värdegrund Safello grundades på och jag ser fram emot att stödja henne och företagsledningen i min nya roll som styrelseordförande. Jag vill också uttrycka min tacksamhet till Jacob som länge och väl axlat ordföranderollen genom tuffa tider och bidragit med insikt och mentorskap som hjälpt Safello att bli Sveriges ledande kryptomäklare, säger Frank Schuil.

– Det är en ära att få efterträda Frank i rollen som VD för Safello och jag vill tacka styrelsen för förtroendet. Jag ser fram emot att fortsätta förändra finansbranschen i grunden och bana väg för ytterligare framgång tillsammans med hela teamet, säger Emelie Moritz.


Dela sidan:
Skriv ut: