Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Embracer Group förvärvar spelutvecklaren Jufeng Studio

Nyheter
Publicerad: 2021-10-14 08:44
Lars Wingefors, grundare och VD, Embracer Group som är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC-, konsol- och mobilspel för den globala spelmarknaden.

Embracer Group har förvärvat Gaeas mobilstudio Jufeng och dess sex speltitlar. Genom förvärvet får Embracer Groups dotterbolag en bas för ytterligare tillväxt i Asien och Stillahavsområdet.

Embracer Group har genom sitt helägda dotterbolag Dela Games förvärvat Gaeas mobilstudio Jufeng och dess sex speltitlar. Genom förvärvet får Dela Games tillgång till en grupp talangfulla medarbetare i Kina och en bas för ytterligare tillväxt i Asien och Stillahavsområdet.

Bruttointäkterna

De sammanlagda bruttointäkterna för speltitlarna under perioden kvartalet juli till september 2021 var cirka 50 miljoner kronor. Intäkterna kommer inkluderas i Embracers redovisning med start i oktober 2021.

– Jag ser fram emot att bredda vår portfölj och att utvärdera nya möjligheter i Asien där både mobilspelsmarknaden och tillgången till talang är större än i övriga världen, säger Ken Go, VD för Deca Games.

Titlarna och köpeskillingen

Titlarna marknadsförs globalt och mer än 99 procent av intäkterna kommer från marknader utanför Asien och Stillahavsområdet. Titlarna är strategi- och RPG-spel för mobiler och inkluderar Castle Age, Underworld Empire, Elves vs Dwarves, Dragons of Atlantis, Kingdoms of Camelot: Battle for the North, and Heroes of Camelot. 

Embracer Group meddelar att parterna har kommit överens om att inte offentliggöra transaktionsvillkoren av kommersiella skäl men uppger att villkoren för förvärvet ligger i linje med tidigare liknande Embracer-transaktioner.


Dela sidan:
Skriv ut: