Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Efter stormen: Attendo avskaffar bonussystemet

Nyheter
Publicerad: 2021-06-08 09:03
Martin Tiveus, vd för Attendo.

Attendo har beslutat att avskaffa rörliga ersättningar för operativa chefer i Skandinavien redan under 2021, enligt ett pressmeddelande. Detta sker efter skarp kritik.

Vårdjätten Attendo avskaffar de rörliga ersättningarna på operativa heter i Skandinavien redan under 2021. Detta sker efter Sveriges Radios avslöjande i april om flera missförhållanden kring vårdjätten Attendos hantering av coronapandemin på äldreboendet sabbatsbergsbyn i Stockholm och Aftonbladets avslöjande av miljonbonusar till toppchefer under pandemiåret.

vd kommenterar

– Syftet med de rörliga ersättningarna har varit att belöna förbättringar som leder till ökad kvalitet för de äldre, ökad personalnöjdhet samt en hållbar ekonomi, för att skapa ökat utrymme för fortsatta investeringar och innovationer i omsorgen, säger Martin Tivéus, vd och koncernchef och fortsätter:

– Den negativa påverkan på Attendos chefer och medarbetare som den återkommande debatten kring rörliga ersättningar orsakar, står inte i proportion till nyttan för bolaget och gör att vårt arbete med att förbättra och utveckla omsorgen kommer i skymundan.

Bonusen uppgår till…

De rörliga ersättningarna för cheferna står för 0,4 procent av bolagets totala lönekostnader. De senaste åren har den rörliga ersättningen för verksamhetschefer i snitt uppgått till 5 – 7 procent av totala lönen.

Attendo uppger samtidigt att styrelsen i Attendo följer utvecklingen av marknadspraxis samt diskussionen i samhället och ser kontinuerligt över koncernledningens ersättningar.


Dela sidan:
Skriv ut: