Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Efter passkaoset – många dyker inte upp till bokade tider

Nyheter
Publicerad: 2022-08-05 10:02
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Efter en period med passkaos har väntetiderna minskat – men de hade kunnat vara ännu kortare. Alla som bokar en tid dyker nämligen inte upp. Nu uppmanar Polisen att man ska avboka tiden om man inte länge är i behov av den.

Den 1 augusti passerade Polisen två miljoner passansökningar och när året är slut kommer Polisen att ha levererat tre miljoner ansökningstider till svenska medborgare.

– Detta är en miljon fler än vi normalt gör per år, säger Per Engström, nationell kommenderingschef för nationella särskilda händelsen Pass i ett pressmeddelande.

Polisen uppmanar

Trots att nästan alla tider som erbjuds bokas, dyker inte alla upp på sin bokade tid. De så kallade bomtiderna har i snitt legat på 8–14 procent under sommaren.

– Vi skulle önska att den som inte längre har behov av sin tid avbokar den, så att andra kan använda den istället, säger Per Engström.

Många pass ligger också färdiga, men har inte hämtats ut trots sms eller mejl från polisen. Passet eller id-kortet finns kvar på passexpeditionen i tre månader innan det makuleras.


Dela sidan:
Skriv ut: