Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Efter avhoppet från Castellum blir hon CFO på Amasten

Nyheter
Publicerad: 2022-11-18 07:32

Under torsdagen meddelade Castellum att dess CFO Maria Strandberg lämnar bolaget efter endast åtta månader. Nu meddelar SBB att Maria Strandberg tillträder som ny CFO i det nya Amasten som ska delas ut till aktieägarna.

Sedan tidigare är det känt att styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Moderbolaget i den nya koncernen kommer vara Amasten Fastighets AB.

I november meddelade SBB att man rekryterat en ny vd för bolaget. Ylva Sarby Westman som kommer närmast från rollen som vice vd och CFO på Castellum. Hon lämnade Castellum redan i början av året och rollen som CFO efterträddes av Maria Strandberg.

Andra rekryteringen från Castellum på kort tid

Nu meddelar SBB att även Castellums nya CFO Maria Strandberg rekryterats till Amasten som CFO.

Maria Strandberg har, liksom Ylva Sarby Westman, dessförinnan arbetat i olika ledande befattningar inom Kungsleden.

Maria Strandberg har även bland annat jobbat som revisor på EY. Hon kommer ingå i bolagets koncernledning och tillträder sin roll under våren.

– Det känns fantastiskt bra att välkomna Maria till det nya bostadsbolaget och vår ledningsgrupp. Maria är en engagerad ledare med strategiskt fokus och lång erfarenhet av att arbeta i en noterad miljö, säger Ylva Sarby Westman, VD Amasten Fastighets AB.

– Jag ser fram emot att som CFO vara med och utveckla det nya bolaget samt skapa de bästa förutsättningarna för tydlig och transparent finansiell rapportering och analys, säger Maria Strandberg, tillträdande CFO för Amasten Fastighets AB.


Dela sidan:
Skriv ut: