Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

EBM:s överåklagare har sagt sitt – inget jäv i Fingerprintmålet

Nyheter
Publicerad: 2022-04-26 14:21
Foto: Stina Stjernkvist / TT och Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Att Fingerprintåklagaren Jonas Myrdal visade sekretessmarkerade handlingar under pågående huvudförhandling - som i värsta fall kan göra honom skadeståndsskyldig gentemot bolaget - gör honom inte jävig. Det konstaterar Ekobrottsmyndighetens överåklagare Katarina Tidén i ett färskt beslut - och huvudförhandlingen kan nu fortsätta som planerat. "Omständigheterna är inte av sådan karaktär att de i sig objektivt sett, det vill säga rent generellt, är ägnade att rubba förtroendet för åklagarnas opartiskhet", skriver Tidén i beslutet. Samtidigt förklarar åklagaren för Dagens Juridik att det som hände var en olyckshändelse "och jag hade inget att tjäna på det".


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.