Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

EBM välkomnar 30 miljoner i resurstillskott men suktar efter mer

Nyheter
Publicerad: 2021-04-16 08:00
Monica Rodrigo

Ekobrottsmyndigheten välkomnar regeringens resurstillskott om 30 miljoner kronor men enligt generaldirektör Monica Rodrigo krävs dock fortsatt satsningar för att säkerställa en hållbar arbetssituation för Ekobrottsmyndighetens åklagare och utredare.

Regeringen förstärker myndigheternas arbete med brottsbekämpning med ytterligare 250 miljoner kronor i vårbudgeten. Satsningarna innebär bland annat fler åklagare, ökad kapacitet inom landets häkten och anstalter, samt ökad förmåga att komma åt organiserad brottslighet.

Ska möta ett ökat antal ärenden

För Ekobrottsmyndighetens del innebär det ett resurstillskott på 30 miljoner kronor för 2021, vilket är en ökning för att myndigheten ska kunna möta ett ökat antal och särskilt resurs-krävande ärenden. Resurstillskottet överensstämmer med de behov för 2021 som EBM har framfört till regeringen.

– Det är mycket positivt och välkommet att regeringen och samarbetspartierna gör satsningar på rättsväsendet. De har uppmärksammat vår oro och för Ekobrottsmyndighetens del innebär det här att vi kan fortsätta att bedriva verksamheten med samma höga ambitionsnivå som tidigare, säger Monica Rodrigo, generaldirektör på Ekobrottsmyndigheten.

För att säkerställa en hållbar arbetssituation

För att säkerställa en hållbar arbetssituation för Ekobrottsmyndighetens åklagare och utredare krävs dock fortsatta satsningar, tillägger Rodrigo.

– Vi ser därför fram emot en kommande höstbudget med fortsatta satsningar på rättskedjan, säger hon.


Dela sidan:
Skriv ut: