Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Dubblade ob-tillägg och ”markant” höjda ingångslöner för poliser

Nyheter
Publicerad: 2022-06-13 10:28

Polisen och polisfacket har nått en uppgörelse kring hur regeringens lönesatsningar ska användas i syfte att uppvärdera polisyrket.
Överenskommelsen innebär bland annat ingångslönerna ska höjas markant och ersättningen för ob-tilläggen fördubblas.

Riksdagen har aviserat polislönesatsningar på 1,2 miljarder för perioden 2022-2024. Det handlar om 400 miljoner per år som ska gå till höjda polislöner. I torsdags förra veckan tecknade Polisen och Polisförbundet en överenskommelse om hur pengarna ska användas.

Överenskommelsen innebär att ingångslönerna, löneutveckling kopplat till erfarenhet och utveckling, samt ersättningar knutna till kravet på tillgänglighet, ansvar och befogenheter kommer att höjas de närmaste åren.

– Den här satsningen är avgörande för att vi ska få den kompetens som behövs framåt, och vara en attraktiv arbetsgivare med konkurrenskraftiga löner. Därför är det viktigt att vi tillsammans med Polisförbundet hittar de lösningar som behövs, både nu och framåt. Vi har samma mål och nu har vi enats om hur vi på bästa sätt ska nå de målen, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Ingångslöner och ob-tillägg ska höjas markant

Även Polisförbundets ordförande, Lena Nitz, är nöjd med överenskommelsen.

– Vi är överens om vilka polislönesatsningar som krävs för att kunna rekrytera, motivera, utveckla och behålla den polisiära kompetensen som behövs nu och framöver. Det är för oss ett oerhört viktigt beslut och en fantastisk framgång att vi nu har kunnat enas om vägen framåt.

Under 2023 och 2024 kommer ob-tilläggen att fördubblas och de andra arbetstidsoberoende ersättningarna att ”höjas markant”. Även ingångslönerna ska höjas ”markant” och från 2024 ska ingångslönen för en polis inte understiga 31 000 kronor.

Det fortsatta arbetet med uppvärderingen av polisyrket ska också ha ett särskilt fokus på risker för osakliga och oskäliga löneskillnader på grund av kön, står också att läsa i överenskommmelsen.


Dela sidan:
Skriv ut: