Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Döms för duschonani på gym – skyllde på ovanlig åkomma

Nyheter
Publicerad: 2023-05-25 10:26
Foto: Henrik Montgomery / TT

En man togs på bar gärning när han onanerade i duschen respektive bastun på ett gym i centrala Stockholm.
Att mannen sade sig ha en åkomma som gör att han måste vara ”oerhört försiktig” när han tvättar sitt könsorgan friar honom inte från åtalet om sexuellt ofredande.
Nu döms han till dagsböter.

Mannen åtalades för sexuellt ofredande och påstods ha onanerat i duschen och bastun på ett gym i centrala Stockholm.

Målsäganden hade berättat för personal på gymmet hur han, från sin plats i bastun, noterat hur den åtalade mannen ”tvålade in sig omsorgsfullt mellan benen, fick stånd och började onanera” i duschen – samtidigt som denne sökte ögonkontakt med honom.

Ovanlig åkomma

Den åtalade mannen nekade till brott och uppgav att han har ”en åkomma som gör att han måste vara oerhört försiktig när han tvättar sitt könsorgan” och därför var mycket noggrann när han rengjorde det. 

När målsäganden i bastun hade lämnat gick han in där och blev strax därefter konfronterad av personal på gymmet som ”pekade mot hans organ” och, som han förstod det, gjorde gällande att han hade onanerat. Personalen uppmanade honom då också att lämna gymmet och aldrig komma tillbaka.

Vittnet som arbetade på gymmet uppgav vid tingsrätten att han, efter att målsäganden kommit till honom i receptionen, gått in i omklädningsrummet och där såg den åtalade mannen sitta på en bastubänk och onanera.

Döms till dagsböter

Tingsrätten slog fast att det saknades anledning att betvivla uppgifterna från vittnet och målsäganden – och det ansågs därför bevisat att ofredandet skett på ett sätt som kunde förväntas kränka målsägandens sexuella integritet.

Han dömdes därför för sexuellt ofredande till dagsböter.

Domen överklagades till hovrätten – som nu meddelat att det inte blir något prövningstillstånd.


Dela sidan:
Skriv ut: