Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Begåvning är jämnt fördelad över befolkningen – tillfaller inte ett visst kön heller inom juridiken”

Debatt
Publicerad: 2016-11-01 11:19

DEBATT – av Louise Meijer, jurist och grundare av Justitiapriset 

Dagens Juridik berättade igår om det nyinrättade jämställdhetspriset för Sveriges advokatbyråer – Jutitiapriset (Dagens Juridik 2016-10-31). Idag skriver grundaren och inititiativtagaren Louise Meijer själv om varför priset är viktigt. 

 

Kvinnor är i majoritet, inte bara på juristutbildningen, utan även bland de nyanställda på advokatbyråerna. Annorlunda är det på delägarnivå.

På landets största advokatbyråer är knappt 15 procent av delägarna kvinnor. För branschen i stort är det knappt två av tio. Det är uppenbart att något händer mellan examen och juridikens topp.

Ojämställdheten på landets advokatbyråer är ett rekryteringsproblem. För generation Y som just nu är i startgroparna av sina karriärer är jämställdhet en nyckelfråga. Det har länge pratats om att jämställdhet kommer att bli en rekryteringsfråga. Den tiden är här nu.

Advokatbyråer som inte klarar jämställdheten kommer i högre grad att väljas bort av både kvinnliga och manliga toppstudenter.

Utöver att ojämställdhet är ett rekryteringsproblem, är det också ett kompetensproblem. Begåvning är jämnt fördelat över befolkningen. Det tillfaller inte ett visst kön – inte heller inom juridiken.

Män är inte bättre på juridik eller delägarskap än vad kvinnor är. Om ledande företrädare på landets advokatbyråer till övervägande majoritet är män går branschen miste om kompetens. Advokatbyråerna blir dessutom inte så bra som de kan bli.

Jämställdheten på advokatbyråerna måste öka. Det är många advokatbyråer som bryr sig om jämställdhet och inser problematiken. Samtidigt är utmaningarna fortfarande stora och diskussionen kring lösningar blir lätt svepande och otydlig.

Därför lanseras idag Justitiapriset – advokatbranschens jämställdhetspris. Det är ett pris som delas ut till den affärsjuridiska advokatbyrå som jobbar bäst med jämställdhet.

Målet är att få fler advokatbyråer att jobba med jämställdhet, så att vi får en jämställd advokatbransch.

Justitiapriset kommer inte att ranka advokatbyråerna som tävlar utan det är bara vinnaren som utses. Detta för att uppmuntra advokatbyråerna att bli jämställda genom morötter och inte piskor.

Tävlingen kommer gå till på så sätt att advokatbyråns managing partner eller VD ska besvara en enkät.

Några av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer har under det förberedande stadiet lämnat feedback på enkäten. Så har det säkerställts att frågorna är relevanta för affärsjuridiska advokatbyråer. Enkäten berör frågor om struktur, kultur och balans och svaren analyseras av det marknadsledande jämställdhetsbolaget Add Gender.

Resultaten kommer därefter presenteras för Justitiaprisets jury beståendes av namnkunniga och välrenommerade jurister och branschpersoner – Mårten Schultz, Madeleine Leijonhufvud, Mari Heidenborg, Magnus Hedberg, Maria Ingelsson och Tove Lindgren. Juryn utser sedan en vinnare.

Redan före lansering har intresset bland juriststudenter och media varit stort. Både att delta och att vinna kommer att innebära en stor rekryteringsfördel. Alla advokatbyråer som anmält sig kommer att listas på hemsidan och på så vis kommer studenter och klienter lätt kunna identifiera vilka advokatbyråer som bryr sig om jämställdhet.

Förhoppningen är att man som jämställdhetsmedveten student eller klient kan göra ett aktivt val av advokatbyrå.

Ambitionen är att Sveriges mest konservativa bransch ska bli jämställd. Justitiapriset hoppas bidra till detta.

 

Läs mer på Justitiaprisets hemsida


Dela sidan:
Skriv ut:


Stefan Wahlberg
stefan.wahlberg@blendow.se