Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Dagens Juridik nominerade till tungt tidningspris

Nyheter
Publicerad: 2019-10-03 10:32

Dagens Juridik har som ett av fyra bidrag blivit nominerade till årets Tidsskriftpris i kategorin ”Årets Digitala Tidskrift Fackpress” som delas ut av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.
– Det här är kanonkul, säger Dagens Juridiks chefredaktör Stefan Wahlberg.

Idag offentliggjordes nomineringarna till det prestigefyllda Tidskriftspriset, som delas ut av Sveriges Tidskrifter.

Dagens Juridik har, tillsammans med ATL, Maskinentreprenören och Tidskriften Arkitektur nominerats i kategorin ”Årets digitala tidskrift fackpress” och är därmed en av fyra redaktioner med chans att vinna det prestigefyllda priset.

”Det märks att Dagens Juridik verkligen har tänkt till när de formulerat det digitala erbjudandet till sina läsare. Här erbjuder man ett tydligt mervärde för den betalande prenumeranten – utan att låsa hela butiken”, lyder juryns motivering.

– Det här är kanonkul! Dagens Juridik har de senaste åren arbetat stenhårt med innehåll, form och teknik för att kunna leverera en daglig och digital nyhetstidning på nätet med allt vad det innebär, säger, säger chefredaktör Stefan Wahlberg.

”Hittat en balans i journalistiken”

I våras fick tidningen ett ansiktslyft när den publicistiska plattformen, med ny design och nya redaktionella och tekniska möjligheter lanserades. Dessutom integrerades Dagens Juridiks systerpublikation, Legally Yours som fokuserar mer på näringsliv och rena branschfrågor, till att bli en del av tidningen.

– Alla som arbetar inom media vet hur både viktig och svår balansgången är mellan att vara redovisande faktamässig å ena sidan och lite mer klatschigt säljande å andra sidan. Redaktionen har arbetat mycket med de här frågorna och hittat en balans i journalistiken som gör att vi har trovärdigheten med oss hos både våra kärnläsare och de nya läsargrupper som ständigt söker sig till Dagens Juridik, säger Stefan Wahlberg.      

Vinnaren presenteras i samband med den stora Tidskriftsgalan den 6 november.


Dela sidan:
Skriv ut: