Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Creades förvärvar 12 procent av Pricerunner Group

Nyheter
Publicerad: 2021-04-07 07:56
Nicklas Storåkers

Creades investerar 370 miljoner kronor och förvärvar 12 procent av shoppingjämförelsetjänsten Pricerunner Group.
– Creades har varit med och stöttat en lång rad tillväxtbolag både inom tech och e-handel. Därför känns det jättekul att Creades också vill vara med på PriceRunners resa, säger Nicklas Storåkers, vd på PriceRunner. 

Sven Hagströmers investmentbolag Creades investerar 370 miljoner kronor i Pricerunner Group i form av en riktad nyemission. När affären genomförts, vilket förväntas ske under april 2021, kommer Creades äga 12 procent av utestående aktier i PriceRunner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nicklas Storåkers i fronten

En grupp investerare, bland annat Nicklas Storåkers som även är bolagets vd, förvärvade PriceRunner 2016. Under 2020 växte PriceRunner med 59 procent och omsatte 398 miljoner kronor med en rörelsemarginal om 35 procent. Bolagets huvudsakliga geografiska marknader är Sverige, Danmark och Storbritannien.  

– Vi är mycket imponerade av det arbete Nicklas och teamet gjort de senaste åren för att skapa en ledande kraft på den europeiska marknaden för shoppingsjämförelsetjänster. PriceRunner har betydande likheter med andra framgångsrika investeringar i Creades portfölj så som en stark marknadsposition där man gynnas av ett tydligt underliggande skifte från fysisk handel till e-handel, en ledningsgrupp med bevisad förmåga bygga framgångsrika växande bolag och ett mycket starkt fokus på kundnöjdhet. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med nuvarande ägare och ledning, säger John Hedberg, vd på Creades.

Affärsmodellen

Pricerunner är en europeisk shoppingjämförelsetjänst där affärsmodellens kärna är att samla strukturerad data för produkter från en större mängd e-handlare för att på så vis ge information till konsumenter inför ett beslut att välja produkt och e-handlare för ett specifikt köp. 

– Creades har varit med och stöttat en lång rad tillväxtbolag både inom tech och e-handel. Därför känns det jättekul att Creades också vill vara med på PriceRunners resa, säger Nicklas Storåkers, VD på PriceRunner. 


Dela sidan:
Skriv ut: