Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Justitieråd ska se över konsumenträttslagstiftningen

Civilrätt
Publicerad: 2019-07-19 11:48
Foto: Anders Wiklund / TT

Efter beslut om två nya EU-direktiv på konsumenträttens område har regeringen nu gett justitierådet Malin Bonthron i uppgift att utreda hur dessa kan genomföras i Sverige.

– Det är mycket tillfredsställande att EU-direktiven har antagits och att vi nu moderniserar konsumentköpsreglerna i Sverige och resten av Europa. Det är viktigt att stärka konsumentskyddet och samtidigt skapa goda förutsättningar för företag att växa och utveckla sina produkter, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S). 

Det ena direktivet rör tillhandahållande av digitalt innehåll och digitala tjänster och det andra direktivet rör varuförsäljning till konsumenter i butik eller på internet.

– Direktiven bidrar till att öka konsumenternas förtroende för handeln på den inre marknaden genom att tillhandahålla enhetliga regler med tydliga konsumenträttigheter, säger konsumentminister Ardalan Shekarabi (S).

Justitierådet Malin Bonthron är utsedd till särskild utredare och har fram till september nästa år på sig att redovisa uppdraget för regeringen.


Dela sidan:
Skriv ut: