Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Citi expanderar affärsbanken till de nordiska länderna

Nyheter
Publicerad: 2020-06-30 11:19

Citi expanderar affärsbanksverksamheten till Norden och utser Mariève Gauthier till Nordisk chef över verksamheten.

Citi expanderar sin kommersiella bankverksamhet (CCB) i Norden och har utsett Mariève Gauthier till Nordisk chef för affärsbanksverksamheten.

Denna verksamhet täcker Sverige, Norge, Danmark och Finland. Mariève Gauthier kommer att vara baserad i Stockholm och börjar omedelbart i sin nya roll.

Fintech-bolagen är Nordens styrka

Citi pekar på Nordens styrka med växande digitala företag och fintech företag som snabbt vill expandera globalt.

– Vi tror att detta är rätt tid att utöka vårt erbjudande på den nordiska marknaden och ge våra kunder tillgång till Citi:s verkligt globala nätverk. Vi är fast beslutna att betjäna denna marknad, och jag tvivlar inte på att Marièves erfarenhet både inom Citi och branschen mer allmänt gör henne till den perfekta kandidaten för att leda denna verksamhet framöver, säger Raymond Gatcliffe EMEA-chef CCB i en kommentar.

– Under COVID-19-pandemin har vi sett en betydande uppgift när vi antar och implementerar våra digitala produkter och plattformar. Vi tror att det nu är rätt tid att fortsätta bygga denna verksamhet, eftersom vi hjälper kunderna att navigera sig igenom den nuvarande miljön, fortsätter Gatcliffe.

”Perfekt att leda Citi:s växande affärsbankverksamhet”

Mariève Gauthier anställdes av Citi 2011 och var senast direktör och seniorbanker i den amerikanska CCB-branschen.

– Vi är glada över att välkomna Mariève till Norden. Hennes bredd av kunskap och erfarenhet inom området gör henne perfekt att leda Citi:s växande affärsbankverksamhet. Den kommersiella bankverksamheten kompletterar vår befintliga bank-, kapitalmarknads- och rådgivningsverksamhet som har verkat i Norden sedan 1970-talet, säger Alexander Stiris, Nordenchef, chef för Nordic Corporate Banking och Sverigechef.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.