Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Casper von Koskull blir ny ordförande för Heimstaden Bostad

Nyheter
Publicerad: 2020-05-14 07:46
Nordeas tidigare vd Casper von Koskull Foto Henrik Montgomery

Under gårdagens bolagsstämma valde tidigare Nordea-koncernens vd Casper von Koskull som styrelseordförande. Bolaget beslutade även om en nyemission av cirka 5,6 miljarder kronor.

Under gårdagensbolagsstämma valde Heimstaden Bostad nya styrelseledamöter och beslutade att öka bolagets finansiella styrka genom en nyemission av cirka 5,6 miljarder kronor.

Bolaget valde tre nya styrelseledamöter, däribland en oberoende ordförande.

Nordeas tidigare vd och koncernchef

Heimstaden Bostads nye styrelseordförande är tidigare Nordea-koncernens vd Casper von Koskull. Han har tidigare bland annat arbetat på Goldman Sachs i London, och var sedan 2010 anställd av Nordea och under åren 2015-2019 som VD och koncernchef.

– Jag är glad och stolt över att bli tillfrågad om att gå med i Heimstaden Bostad som oberoende styrelseordförande. Efter många år med en imponerande tillväxt är Heimstaden Bostad en ledande europeisk aktör inom fastighetsbranschen. Jag ser fram emot att vara med och utveckla företaget ytterligare, säger Heimstadens nye ordförande Casper von Koskull.

Ramsey Brufer lämnar styrelsen

Axel Brändström, chef för Real Assets Investments  på Alecta, och Katarina Skalare, hållbarhetschef på Heimstaden, utses till nya styrelseledamöter. Axel Brändström ersätter Ramsey Brufer.

– Med Casper von Koskull, Katarina Skalare och Axel Brändström med i styrelsen har vi en mycket kompetent och komplett styrelse. Caspers breda erfarenhet kommer att vara viktig för att utveckla vårt företag ytterligare och Katarinas deltagande säkerställer att social och miljömässig hållbarhet blir en ännu viktigare del av affärsbesluten i framtiden. Vi tackar Frans Heijbel för hans tid som ordförande och ser fram emot hans fortsatta aktiva roll i styrelsen, säger Patrik Hall, VD för Heimstaden.

– Ramsey Brufer har varit en mycket uppskattad styrelseledamot och med sin stora erfarenhet från att arbeta i styrelserum har han lagt till en hel del struktur och effektivitet i styrelserumsuppgifterna i Heimstaden Bostad. Vi önskar Ramsey lycka till med alla sina andra uppdrag, säger Patrik Hall.

Styrelsen består nu av 11 personer:

Casper von Koskull, styrelsens ordförande (oberoende)

Frans Heijbel (Alecta)

Axel Brändström (Alecta)

Magnus Nordholm (Heimstaden)

Katarina Skalare (Heimstaden)

Karmen Mandic (Heimstaden)

Erik Glaesel (Heimstaden)

John Giverholt (Heimstaden)

Stefan Attefall (Heimstaden)

Christer Franzén (Ericssons Pensionsstiftelse)

Birgitta Stenmark (Folksam Group / KPA Pension)

Nyemission som stärker bolagets eget kapital

Under stämman beslutade bolaget även om en nyemission som ska stärka Heimstaden Bostads eget kapital med 5,645 miljoner kronor.

Emissionen är riktad mot befintliga ägare, där Heimstaden tecknade för 2,035 miljoner kronor, Alecta tecknade för 3,582 miljoner kronor, Ericsson tecknade för 21 miljoner kronor och Sandvik tecknade för 7 miljoner kronor.

Det egna kapitalet emitterades genom en blandning av stam- och preferensaktier samt betalas genom en blandning av kvittning av oreglerade utdelningar och likvida medel. Det totala tillskottet av kontanter uppgår till 3,887 miljoner kronor.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.