Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bulldog bet chihuahua-ägare – hundvakt döms i HD

Nyheter
Publicerad: 2022-01-04 08:32

En hund, en amerikansk bulldog, lämnades i en lägenhet när hundvakten skulle till tvättstugan.
Hunden lyckades ta sig ut i trapphuset och gick till angrepp mot en chihuahua.
När den mindre hundens ägare gick emellan blev han svårt biten.
Nu döms den person som ansvarade för bulldoggen för vållande till kroppsskada.

En kvinna låste inte ytterdörren till lägenheten när hon skulle gå till tvättstugan och lämnade två hundar ensamma i lägenheten.
på något sätt lyckades hundarna öppna ytterdörren och tog sig ut i trapphuset. Där gick en av dem, En av en amerikansk bulldogg, först till angrepp mot en chihuahua-hund och bet sedan dess husse så illa att han fick en fraktur på ena handen och rivskador på armen.

Nu dömer Högsta domstolen kvinnan som inte låste lägenhetsdörren för vållande till kroppsskada och bestämmer påföljden till dagsböter.

Oaktsam

Kvinnan berättade i rätten att hunden var ”valpig och hoppig”. Enligt domstolen fanns det en risk för att en sådan hund, som också var stor och kraftfull, skulle kunna öppna dörren och ta sig ut ur lägenheten. Om hunden kom lös i trapphuset fanns det vidare en överhängande risk för att den skulle komma att skada personer eller djur som den mötte. Högsta domstolens slutsats är att kvinnan var oaktsam när hon lämnade hunden i lägenheten utan att låsa dörren.

Kvinnan hade, enligt HD, en garanstställning för hundarna och ansvarar därför för de skador de orsakar, även av oaktsam underlåtenhet.


Dela sidan:
Skriv ut: