Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Budbee och Instabox går samman – Kinnevik blir största ägare

Nyheter
Publicerad: 2022-09-19 10:38
Georgi Ganev, vd Kinnevik Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / Kod: 30152 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) **

Budbee och Instabox meddelar idag sin avsikt att gå samman i det nya sammanslagna bolaget Instabee. Det sammanslagna bolaget värderas till 18 miljarder kronor. Kinnevik blir största ägare.

De två svenskgrundade bolagen för sista milen-leveranser Budbee och Instabox meddelade idag sin avsikt att gå samman i det nya sammanslagna bolaget Instabee.

De två bolagen har fram till idag letts av sina respektive grundare som även fortsättningsvis kommer att spela aktiva roller. Fredrik Hamilton kommer utses till verkställande direktör för det sammanslagna bolaget och Alexis Priftis kommer vara styrelseordförande.

Bolagets värdering

Det sammanslagna bolaget är värderat till 18 miljarder kronor och Kinnevik blir bolagets största aktieägare med en ägarandel om 13 procent.Kinnevik har investerat totalt 452 miljoner kronor i Budbee under de senaste fyra åren, och samgåendet värderar Kinneviks aktieinnehav i Instabee till 2,4 miljarder kronor på proformabasis.

– Jag har varit långsiktig i mina planer sedan start och samgåendet med Instabox är en fantastisk möjlighet att skapa något riktigt betydande. Vi har självklart följt Instabox genom åren och jag imponeras av deras resa. Det här känns som en perfekt match och jag ser fram emot att lära känna alla mina nya kollegor. Vi kommer att åstadkomma något stort tillsammans, säger Fredrik Hamilton, vd och grundare av Budbee.

Kinneviks vd kommenterar

– Vi är glada över att stödja samgåendet mellan Instabox och Budbee. Vi har redan från början varit imponerade av Fredrik Hamilton och Budbees starka och konsekventa genomförande av sin tillväxtstrategi. I och med samgåendet förväntar vi oss att Instabee kommer att fortsätta att utveckla sitt kunderbjudande och dra nytta av de två företagens kombinerade expertis och kunnande. Vi ser fram emot att vara en ledande aktieägare i Instabee på dess fortsatta tillväxtresa, säger Georgi Ganev, vd för Kinnevik.


Dela sidan:
Skriv ut: