Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Brunswick Real Estate säljer lånefonder till Niam

Nyheter
Publicerad: 2022-11-22 08:18
Foto: Anders Wiklund / TT

Brunswick Real Estate har sålt utlåningsverksamheten, Brunswick Real Estate Capital, till Niam. Försäljningen är ett led i Brunswicks strategi att fokusera på investeringsverksamheten, vilken idag utgörs av sju fastighetsbolag i Norden.  

Brunswick Real Estate har sålt utlåningsverksamheten, Brunswick Real Estate Capital, till Niam i ett steg att istället fokusera på investeringsverksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Brunswick Real Estate Capital I etablerades 2013 som Nordens första kreditfond med inriktning mot säkerställd finansiering av kommersiella fastigheter. Verksamheten har därefter vuxit till att omfatta tre kreditfonder med ett totalt förvaltat kapital om cirka 25 miljarder kronor. 

En milstolpe

”Försäljningen är en strategisk milstolpe som innebär renodling av Brunswicks verksamhet med fokus på att växa investeringsverksamheten, vilken i dagsläget har sju fastighetsbolag verksamma i Sverige, Finland och Danmark med ett totalt förvaltat kapital om cirka 30 miljarder kronor”, skriver Brunswick.  

– Brunswick har haft en stark utveckling och tillväxt under de senaste tio åren och jag är glad över att både vår ventures- och utlåningsverksamhet växer vidare i nya sammanhang – jag ser det som ett bevis på att vår affärsmodell att bygga starka fristående bolag fungerar. Nu renodlar vi verksamheten för att fokusera på tillväxt i våra befintliga fastighetsbolag och för att bygga fler nya spännande bolag, säger Patrik Andersson, vd på Brunswick Real Estate.

Byter namn

I och med affären byter utlåningsverksamheten namn till Niam Credit.

– Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit under Brunswicks vingar de senaste åren. Från att ha varit pionjärer på marknaden har vi nu tre etablerade lånefonder med välrenommerade investerare. Med vår nya ägarstruktur ser jag och teamet fram emot att växa och utveckla verksamheten ytterligare tillsammans med både befintliga och nya investerare, säger Pontus Sundin, vd på Niam Credit (tidigare Brunswick Real Estate Capital).


Dela sidan:
Skriv ut: