Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Brunswick Real Estate lanserar sin tredje kreditfond

Nyheter
Publicerad: 2020-09-01 08:46

Brunswick Real Estate lanserar sin tredje fastighetskreditfond och har säkrat åtaganden från investerare om 12 miljarder kronor.

Brunswick Real Estate lanserar sin tredje fastighetskreditfond, Brunswick Real Estate Capital III, och har säkrat åtaganden från investerare om 12 miljarder kronor. Av pressmeddelandet framgår det att investerarna utgörs av några av Nordens största institutionella investerare, vilka även investerat i Brunswicks tidigare fonder. Den nya fonden kommer att inrikta sig mot ”kommersiella fastigheter med tydliga hållbarhetsmål”. 

Finansiering av kommersiella fastigheter

2013 etablerade Brunswick Nordens första fond med inriktning mot säkerställd finansiering av kommersiella fastigheter. Den tredje fastighetskreditfonden kommer, liksom tidigare fonder, vara en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering av kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige.

”Genom en stark institutionell kapitalbas, med investerare såsom Folksam och KLP, kommer fonden att kunna erbjuda fastighetslån med löptider på upp till tio år”, skriver Brunswick i pressmeddelandet.

En formell första stängning av fonden förväntas under hösten.

– Vi är mycket stolta över det fortsatta förtroendet från våra investerare, speciellt med tanke på rådande omständigheter på marknaden till följd av Covid-19. Vår affärsmodell med säker och långsiktig finansiering blir allt viktigare för fastighetsbranschen, som ett alternativ till traditionella banklån och obligationer med kortare löptider, säger Pontus Sundin, VD Brunswick Real Estate Capital.

Certifierade gröna lån

Redan i den andra fonden erbjöd Brunswick certifierade gröna lån. Den tredje fonden kommer att ha ett ännu tydligare uttalat fokus på hållbara fastighetsinvesteringar. 

– Vi jobbar aktivt för att våra låntagare ska bidra till en mätbart positiv förändring. Förutom de gröna frågorna såsom minskade koldioxidutsläpp och smartare energianvändning vill vi också säkerställa att varje investering leder till förbättringar inom sociala hållbarhetsaspekter, säger Pontus Sundin.

Folksamgruppen investerar 10 miljarder kronor i fastighetskreditfonden. Det är Folksams enskilt största investering någonsin.

Ylva Wessén, VD och koncernchef Folksamgruppen, kommenterar: 

– Den här historiskt stora investeringen är ett utmärkt exempel på hur vi kan komplettera våra placeringar i räntebärande tillgångar, aktier och fastigheter. Det här är ett område med god tillväxt och investeringen ger oss en attraktiv avkastning till låg risk.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.