Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Brinova tar in 143 miljoner kronor genom riktad nyemission

Nyheter
Publicerad: 2020-09-09 07:24

Brinova genomför riktad nyemission av cirka 4,8 miljoner B-aktier och tillförs cirka 143 miljoner kronor.

Styrelsen i Brinova Fastigheter har beslutat om en riktad nyemission av 4 837 614 B-aktier till ett pris om 29,50 kronor per aktie. Priset har fastställts genom ett accelererat book building-förfarande och motsvarar en rabatt om cirka 3,3 procent mot stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 8 september 2020.

I relation till det långsiktiga substansvärdet per stamaktie om 24,00 kronor per 30 juni 2020 motsvarar priset en premie om 22,9 procent.

Tillförs 143 miljoner kronor

Genom nyemissionen tillförs Brinova cirka 143 miljoner kronor före emissionskostnader.

Nyemissionen, som riktades till utvalda svenska och internationella investerare, attraherade ett stort intresse och blev kraftigt övertecknat.

I kretsen av investerare återfinns såväl befintliga som nya aktieägare.

Brinova skriver i pressmeddelandet att ”likviden från nyemissionen avses användas för att fortsätta skapa värden genom selektiva förvärv av förvaltningsfastigheter och utvecklingsprojekt”.

Rådgivare

Vidare skriver bolaget att skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var att ”genomföra en kapitalanskaffning på ett tids- och kostnadseffektivt sätt samt att ge bolaget möjlighet att öka sin finansiella flexibilitet för att kunna fortsätta skapa värden genom selektiva förvärv av förvaltningsfastigheter och utvecklingsprojekt”.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 5,7 procent baserat på det totala antalet aktier i Brinova efter nyemissionen.

I samband med nyemissionen har bolaget anlitat Swedbank som sole bookrunner och Advokatfirman Lindahl KB som legal rådgivare. 


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.