Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Brighter ansöker om konkurs

Nyheter
Publicerad: 2022-11-24 07:57

Efter beslutet att företagsrekonstruktionen ska upphöra ansöker nu Brighter om konkurs.

Mot bakgrund av tingsrättens beslut den 21 november 2022 om att företagsrekonstruktionen skall upphöra, har styrelsen i Brighter AB beslutat om att ansöka om att bolaget försätts i konkurs. Det skriver Brighter i ett pressmeddelande och meddelar att ansökan är inskickad till Solna Tingsrätt.

Arbetat intensivt får en långsiktig affärsstrategi

”Den nya styrelsen och ledningen har under de senaste 1,5  åren arbetat intensivt med att aktivera en långsiktig affärsstrategi för att skapa lönsam tillväxt, men arbetet har präglats av utmanande pandemi effekter i kombination med det förändrade  makroekonomiska läget”, skriver Brighter.  

Brighter beviljades företagsrekonstruktion den 2 november för att få tid att genomföra operativa- och organisatoriska förändringar i syfte att anpassa de ekonomiska förutsättningarna för framgång.

”Ett mycket omfattande arbete har genomförts för att utarbeta och börja verkställa rekonstruktionsplanen och bolaget har under hela perioden haft pågående dialoger med olika potentiella intressenter gällande finansiering”, skriver brighter i pressmeddelandet.

Tvingats ansöka om konkurs

Bolaget anser att en fortsatt rekonstruktion hade varit en bättre lösning för både bolaget, leverantörer och aktieägare. Efter tingsrättens beslut om att företagsrekonstruktionen ska upphöra har dock Brighter nu tvingats ansöka om konkurs, uppger bolaget.

Bolaget har hemställt att tingsrätten ska förordna Mikael Kubu vid Ackordscentralen AB till konkursförvaltare.


Dela sidan:
Skriv ut: