Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Brant fall på bostadsmarknaden i oktober

Nyheter
Publicerad: 2022-11-21 07:34
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Fallande villamarknad driver fortsatt kraftig nedgång på bostadsmarknaden i oktober. Det framgår av Valueguards senaste rapport. 

I oktober gick prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, ner 3,0 procent. Bostadsrättsindex gick ner med 1,6 procent och villaindex gick ner med 3,8 procent.

I Stockholm gick priserna ner med 1,7 procent för bostadsrätter och med 3,0 procent för villor. I Göteborg var nedgången 2,4 procent för bostadsrätter och 4,6 procent för villor. Priserna i Malmö gick ner med 3,2 procent för bostadsrätter och 2,5 procent för villor.

Mindre stark månad än september

”När vi justerar för säsongseffekter går HOXSWE ner med 2,1 procent. Bostadsrättspriserna går ner med 1,3 procent och villapriserna med 2,7 procent efter säsongsjustering. Detta ska tolkas som att oktober historiskt tenderat att vara en mindre stark månad än september”, skriver Valueguard i dess senaste rapport.

Valueguard har även undersökt prisförändringen för bostadsrätter under första halvan av november i rikets två största städer. I Stockholm gick priserna ned med 0,8 procent och i Göteborg med 2,2 procent jämfört med hela oktober.


Dela sidan:
Skriv ut: