Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Booking köper svenskt bolag för 1,63 miljarder euro

Nyheter
Publicerad: 2021-11-24 07:50
Foto: Håkon Mosvold Larsen /TT

Hotell- och resebokningstjänsten Booking köper flygbokningsleverantören Etraveli Group för cirka 1,63 miljarder euro från CVC Capital Partners.

Booking Holdings meddelade idag att de har ingått ett avtal med fonder som förvaltas av CVC Capital Partner som att förvärva flygbokningsleverantören Etraveli Group för cirka 1,63 miljarder euro. Slutförandet av förvärvet är villkorat av bland annat myndighetsgodkännande.

– När internationella flygresor återhämtar sig från effekterna av pandemin, ser vi fram emot att bygga vidare på vår befintliga relation med Etraveli Group för att göra resebokningsupplevelsen enklare och mer sömlös för att stödja våra partners och kunder, säger Booking Holdings vd Glenn Fogel i en kommentar.

Var pionjär inom reseområdet

– Booking Holdings var pionjär inom reseområdet för mer än två decennier sedan och de fortsätter att bana vägen framåt genom att utveckla lösningar för att skapa sömlösa reseupplevelser, säger Mathias Hedlund, Etraveli Groups koncernchef. 

– Vi har haft en fantastisk tid tillsammans med vår nuvarande ägare CVC, och etablerat Etraveli Group som en global leverantör av attraktiva flygalternativ till överkomliga priser. Idag är en dag av erkännande, samt markerar en ny fas i vår obevekliga strävan att förbättra ytterligare . Vi är glada över att bli en del av Booking Holdings, och vi ser fram emot nästa kapitel i vår egen utveckling när vi fortsätter att förbättra flygbokningsupplevelsen för våra kunder och partners över hela världen, säger  Mathias Hedlund, Etraveli Groups koncernchef. 

Har kvar huvudkontoret i Sverige

Etraveli Group kommer att ha kvar sitt huvudkontor i Sverige och verka som en oberoende verksamhet under Booking Holdings, ledd av deras nuvarande ledningsgrupp.


Dela sidan:
Skriv ut: