Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolag sattes i konkurs av misstag

Civilrätt
Publicerad: 2011-07-19 10:09

Ett bageri ansökte om att ett annat bolag skulle försättas i konkurs. Bolagsverket misstog sig dock och försatte det sökande bolaget i konkurs varefter vissa företag aviserades om bolagets konkurs. JK tillerkänner nu företaget sammanlagt 50 000 kronor i skadestånd.

Bageriet yrkade skadestånd av staten för såväl faktiska kostnader som uppkommit då bolaget försökt lösa situationen som för skadat anseende och minskad kreditvärdighet.

 Justitiekanslern, JK, anser att yrkandet angående de direkta skadorna är utförligt redovisat och att det inte finns anledning att ifrågasätta det.

 Vad gäller yrkandet om ersättning för skada på företagets anseende menar JK att skadan bör bestämmas efter en skälighetsbedömning.

Mot denna bakgrund tillerkänner JK nu företaget sammanlagt 50 000 kronor i skadestånd.

 


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.