Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Boende som fått dricksvattnet förorenat förlorar i Hovrätten

Nyheter
Publicerad: 2022-12-20 11:03
PFAS-föreningens medlemmar med ordförande Herman Afzelius på väg in i rättssalen på Blekinge tingsrätt Foto: Johan Nilsson / TT

De boende i Kallinge som drabbats av förorenat dricksvatten under många år fick i tingsrätten delvis rätt gentemot det kommunala vattenbolaget som dömdes att ersätta dem för personskador i form av förhöjda PFAS-halter i blodet.Men domen överklagades och i dag meddelade Hovrätten över Skåne och Blekinge att de går på kommunens linje: "Hovrätten anser inte att de personer som i hovrätten fört talan om skadeståndsansvar har bevisat att de orsakats personskada."


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.