Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Arbetsgivares vaccinationskrav – en arbetsrättslig guide.

Nyheter
Publicerad: 2021-09-29 08:00

Har arbetsgivare rätt att kräva att samtliga anställda på arbetsplatsen är vaccinerade mot covid-19, eller ställa krav på vaccinationsintyg?

Denna e-kurs berör ämnet kring vad en arbetsgivare får kräva av sina anställda utifrån vaccinationskrav och vad en arbetsgivare har rätt respektive skyldighet att göra i förhållande till anställda som inte är vaccinerade mot covid-19.

Inom ämnet ”vaccinering” kommer frågor om krav på fysisk närvaro på arbetsplatsen, vaccinationskrav vid anställning, krav från kunder/klienter, företagsevenemang, insamling av uppgifter om anställdas vaccinering, arbetsrättsliga åtgärder vid utebliven vaccination m.m. att beröras.

Som deltagare får du kunskap om: 

– Har arbetsgivare rätt att kräva att samtliga anställda på arbetsplatsen är vaccinerade mot covid-19, eller ställa krav på vaccinationsintyg? Kan arbetsgivare göra undantag från eventuellt skall-krav på att anställda ska vara vaccinerade utan att riskera att sådant undantag är diskriminerande? Vilket ansvar har arbetsgivaren om en arbetstagare blir sjuk av vaccinering?

– Vad gäller vid företagsevenemang, kick-off etc.?

– Hur kan arbetsgivaren säkerställa en arbetsplats fri från covid-19?

– Vad har arbetsgivare för ansvar när det på arbetsplatsen inte finns något vaccinationskrav?

-Vilka uppgifter får arbetsgivare inhämta från de anställda när det kommer till vaccination, och vilka skyldigheter har de anställda att lämna sådan information?

Se e-kursen när du vill, var du vill och hur många gånger du vill.

Beställ e-kursen här!

BG Institute


Dela sidan:
Skriv ut:

Taggar:

Dagens Juridik
red@dagensjuridik.se