Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Betsson förvärvar spelbolag för 391 miljoner kronor

Nyheter
Publicerad: 2020-02-14 11:07

Betsson förvärvar Gaming Innovation Groups B2C-verksamhet för drygt 391 miljoner kronor.
Gernandt & Danielsson och PWC agerar rådgivare vid transaktionen.

Betsson förvärvar GiG-dotterbolaget Zecure Gaming Limited, där tillgångar, den operativa affärsverksamheten, front-end och middleware-teknologin samt spellicenser hänförlig till de förvärvade varumärken inom B2C-verksamheten som ingår i förvärvet kommer att flyttas in. Det skriver Betsson i ett pressmeddelande.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 22,3 miljoner euro, motsvarande drygt 234 miljoner kronor.

Som en del av förvärvet har Betsson ingått ett plattforms-avtal där de förvärvade varumärkena kommer att drivas på GiGs B2B-plattform under minst två och ett halvt år. Betsson kommer att betala en intäktsbaserad plattformsavgift från den förvärvade verksamheten. Under de första två åren kommer plattformsavgiften även inkludera en förhöjd avgift som är estimerad att uppgå till 15 miljoner euro, motsvarande 157 miljoner kronor.

Kombinationen av den initiala köpeskillingen och den estimerade förhöjda plattformsavgiften utgör den totala köpeskillingen för den förvärvade verksamheten.

Nya varumärken

”Betsson kommer genom detta förvärv stärka sin position på några av sina nyckelmarknader och öppna upp för fler möjligheter med nya varumärken i Spanien och Kroatien”, skriver Betsson.

Betsson skriver även att man även får möjligheten att integrera sin egenutvecklade sportbok och betalningsplattform med GiGs plattform vilket medför att Betsson kommer att kunna erbjuda sin teknologi till GiGs potentiella B2B-kunder.

”Delar av den förvärvade verksamheten bedrivs på marknader där Betsson redan verkar, vilket kommer att leda till effektiviseringar och kostnadsbesparingar”.

– Betssons ambition är att växa snabbare än marknaden på lång sikt, både organiskt och genom förvärv. Detta förvärv visar att Betsson är och kommer vara en del av den konsolidering som vi tror kommer följa av att fler marknader kommer bli reglerade, säger Pontus Lindwall, Koncernchef och VD Betsson AB.

Intäkterna för den förvärvade verksamheten

Intäkterna för den förvärvade verksamheten uppgick under 2019 till 77 miljoner euro, motsvarande 808 miljoner kronor och EBIT uppgick till 7,6 miljoner euro, motsvarande 79,8 miljoner kronor.

”Förvärvet finansieras genom Betssons RCF vilket skapar en finansiell flexibilitet”, skriver Betsson i pressmeddelandet.

Transaktionen förutsätter sedvanlig regulatoriskt godkännande. Förvärvet förväntas slutföras i mitten av april 2020.

Gernandt & Danielsson Advokatbyrå agerar juridisk rådgivare till Betsson i samband med transaktionen och PwC agerar finansiell rådgivare.


Dela sidan:
Skriv ut: