Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Balder köper ytterligare aktier i Entra – ämnar lämna ett budpliktsbud

Nyheter
Publicerad: 2021-10-13 08:29
Erik Selin, vd för Balder, och storägare i Collector.

Fastighetsbolaget Balder har förvärvat ytterligare aktier i Entra. Nu uppgår innehavet till över 33 procent av aktierna. Bolaget ämnar nu att lämna ett budpliktsbud för att öka innehavet.

Fastighets AB Balder har under gårdagen förvärvat 610 059 aktier i Entra. Efter köpet äger Balder totalt 61 320 119 aktier i det norska bolaget, motsvarande 33,67 procent av antal aktier och röster.

Balder uppger i ett pressmeddelande att bolaget nu inom fyra veckor kommer lämna ett budpliktsbud till övriga aktieägare i Entra. Budpliktsbudet ska minst motsvara det högsta som Balder betalt för aktier i Entra under de senaste sex månaderna. Balder har som högst betalat 202,5 norska kronor per aktie efter avdrag för utdelning i Entra som utbetalades i oktober 2021.

”Balder har sedan tidigare kommunicerat att vi föredrar att Entra fortsätter att vara noterat på Oslo Börs. Det gör vi fortsättningsvis också men önskar samtidigt öka vår ägarandel i Entra, varför vi nu ämnar lämna ett budpliktsbud”, framgår det av pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut: