Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Avanza avbryter samarbetet med kryptobolaget Safello

Nyheter
Publicerad: 2022-06-17 08:39
Avanza, digital bank Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060

Avanza avbryter det kommande samarbetet med kryptomäklartjänsten Safello. Anledningen är att Avanza inte tycker att marknaden för kryptotillgångar är tillräckligt reglerad i dagsläget för att Avanza ska kunna erbjuda direkta kryptoinvesteringar via sin plattform.

Det var den 14 mars 2022 som Safello och Avanza Bank ingick en avsiktsförklaring gällande ett potentiellt samarbete kring kryptovalutatjänster med ambitionen att utvärdera ett potentiellt samarbete för distribution av Safellos tjänster via Avanzas plattform.

Safello meddelar nu att Avanza önskar avsluta förhandlingarna under avsiktsförklaringen. Skälet till uppsägningen är att Avanza inte tycker att marknaden för kryptotillgångar i dagsläget är tillräckligt reglerad för att Avanza ska kunna erbjuda direkta kryptoinvesteringar via sin plattform och att Avanza därför avbryter utvärderingen tills tydligare reglering av marknaden är på plats.

– Det har varit en lärorikprocess att utforska detta potentiella partnerskap med Avanza, och det har givit oss värdefulla insikter kring kryptoadoptionen hos svenska banker. Vi hoppas kunna erbjuda kryptotjänster till Avanzas kunder inom en inte alltför avlägsen framtid, så snart MiCA regelverket, som kommer att öppna dörrarna för vissa finansiella institutioner, är på plats, säger Frank Schuil, vd och medgrundare av Safello.


Dela sidan:
Skriv ut: