Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Atrium Ljungberg blir hälftenägare i A House

Nyheter
Publicerad: 2023-03-16 08:03
Foto: Lise Åserud/TT

Atrium Ljungberg blir hälftenägare i community- och coworkingaktören A house. Har värderat bolaget till 40 miljoner kronor.

Atrium Ljungberg meddelar på torsdagsmorgonen att bolaget förvärvar 50 procent av aktierna i A house, som erbjuder community och coworking. 

Atrium Ljungberg har värderat A house till drygt 40 miljoner kronor och förvärvat hälften av bolaget. Till det avser Atrium Ljungberg investera cirka 50 miljoner under de kommande åren för den framtida expansionen, uppger fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Expanderar

Nu planerar A house att expandera till ytterligare fem destinationer, inklusive nya Slussen och Slakthusområdet där Atrium Ljungberg har stora fastighetsbestånd. Därtill väntar öppningar i andra svenska storstäder.

– Genom de nya etableringarna breddar vi erbjudandet och riktar oss även till nya branscher och sammanhang. Varje hus kommer att ha sin egen inriktning och den röda tråden mellan alla våra destinationer är just fokuset på kreativ utveckling, säger Johan Almquist, medgrundare av A house. Han har fram till nu varit bolagets styrelseordförande och blir nu vd i bolaget.

2022 gjorde bolaget drygt fem miljoner kronor i resultat efter finansnetto på 37 miljoner i omsättning, vilket ger en vinstmarginal på 13,7 procent. 


Dela sidan:
Skriv ut: