Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Åtalas för mord – högg barnen som försökte rädda mamma

Nyheter
Publicerad: 2022-11-10 11:18

Den 42-åriga mannen knivhögg sin ex-sambo till döds inför ögonen på sina tre döttrar.
När döttrarna försökte avvärja angreppet knivhögg han även dem – i händerna.
Nu står han åtalad för mord, grova barnfridsbrott och misshandel.
Han vidgår det faktiska händelseförloppet – men nekar till brott då han säger sig ha trott att han var med i ett spel där en komplott mot honom utspelade sig vid gärningstillfället.

Strax efter halv nio på kvällen den 22 juni i år ringde en av 42-åringens döttrar till SOS-Alarm och uppgav att hennes mamma har blivit, och fortsatt blev, knivhuggen. Kort senare ringde ytterligare personer och bad larmcentralen att skicka ut ambulans till adressen.

På väg till den påstådda brottsplatsen fick Polisen information om att två personer skulle ha sprungit från platsen. När de svängde in på gatan möttes de av en större folksamling och observerade samtidigt hur två personer, med samma signalement som de som påstås ha sprungit iväg, sitter på gräsmattan utanför huset. Den ena av dessa två reser sig då upp och går emot poliserna med en ”större kniv”. När han inte lyssnade på polismännens uppmaningar om att släppa kniven valde en av polismännen att skjuta varningsskott – varpå han till slut lade sig på marken. Detsamma gjorde den andre mannen.

Det skulle dock visa sig att mannen med kniven inte var gärningsmannen. Han var en granne som hade övermannat 42-åringen när han stod i stånd att fortsätta knivhugga sin ex-sambo.

Knivhögg barnen som försökte hjälpa sin mor

Ex-sambons liv gick inte att rädda – och nu har 42-åringen alltså åtalats för mord. Han åtalas också för flera fall av grovt barnfridsbrott och misshandel riktade mot sina döttrar.

Enligt åklagarens stämningsansökan tillfogade han, helt oprovocerat, sin ex-sambo ett stort antal knivhugg som ledde till hennes död – i närvaro av sina tre döttrar. Han fortsatte att angripa ex-sambon med kniv när hon satt skadad inne i en bil som hon flytt till för att undkomma fortsatta angrepp mot henne och knivhögg barnen när de försökte rädda sin mamma från pappans angrepp.

Inte ätit sina mediciner

I förhör har mannen uppgett att han vidgår det faktiska händelseförloppet, men nekar till brott då han inte haft något uppsåt.

Hans invändning är att han ”var med i ett slags spel där en komplott mot honom utspelade sig vid tidpunkten för gärningen”. I förhör har han bland annat sagt att han inte ätit sina mediciner på ett år och att det hela varit helt oplanerat.
Det jag är mest rädd omkring det är något kriminellt som jag har sett flera dagar innan, det är det som är det svåra, jag vet inte om de sakerna jag har sett varit i mitt huvud eller om jag verkligen har sett det”, säger han i ett av förhören.


Dela sidan:
Skriv ut:
Annons